Погубљен кинески "кум" и нарко-бос Цај Донга

Бивши шеф Комунистичке партије Кине у кинеском селу Боше и некадашњи озлоглашени произвођач дроге Цај Донга данас је погубљен, известили су државни медији у Кини.

Би-Би-Си преноси да га кинески медији описују као "сеоског кума" који је штитио све произвођаче дроге у селу.

Око 20 одсто домаћинстава у том селу је било укључено у производњу дроге и трговину дрогом, наводе званичници.

Село Боше налази се у јужној кинеској провинцији Гуангдонг и из њега је долазило више од трећине укупне количине метамфетамина у целој држави.

Цај Донга је иначе био највиши званичник у тој области, наводи агенција и додаје да је он био ухапшен током велике полицијске операције кинеске елитне паравојне формације у децембру 2013. године.

Више од 3.000 полицајаца је учествовало у операцији која је тада спроведена у том селу у раним јутарњим часовима, а када је заплењено три тоне метамфетамина и ухапшено више од 180 особа, међу којима и Цај.

На суђењу 2016. године, Цај је осуђен на смртну казну због производње и кријумчарења дроге као и због прикривања криминалаца.

Закључено је било да је радио на производњи 180 килограма метамфетамина, као и да је у више наврата нудио мито у покушају да ослободи саучеснике који су били ухапшени, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара