Гана, убијен новинар који је обелоданио корупцију у фудбалу

Полиција у Гани саопштила је да су наоружани мушкарци на мотору убили истраживачког новинара Ахмеда Хусеина, који је радио на открићу корупције у афричком фудбалу.

Полиција је навела да је Хусеин убијен синоћ када је из ватреног оружја два пута погођен у груди и једном у врат, пренео је АП.

Хусеин је био део тима који је предводио Анас Аремејав Анас, познати истраживачки новинар.

Анас је потврдио Хусеинову смрт на Фејсбуку на коме је написао: "Тужна вест, али нећемо бити ућуткани. Почивај у миру".

Рад новинара односио се на члана Савета ФИФЕ, другог најмоћнијег човека у афричком фудбалу Квесија Њантакјиа, коме је прошле године због мита и корупције доживотно забрањено да буде у спорту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво