Сваки трећи запослени у УН сексуално узнемираван

Једна од три особе запослене у Уједињеним нацијама била је сексуално узнемиравана у последње две године, показује извештај УН. Ипак, Само 30.364 запосланих или 17 одсто попунило је истраживање, пренео је Би-Би-Си. Генерални секретар УН Анотнио Гутерес оценио је да извештај и умерено ниска стопа одговора, јесте знак да је пред њима дуг пут.

Антонио Гутерес каже да би релативно мали број учесника у истраживању могао бити знак осећаја неповерења, перцепције неактивности и недостатка одговорности у УН.

Према истраживању који је спровео "Дилојт", више од половине оних који су искусили сексуално узнемиравање у УН кажу да се то догодило у канцеларијском окружењу, док је 17,1 одсто изјавило да се то догодило на друштвеном догађају везаном за посао.

Више од петине - 21,7 одсто кажу да су им причали неприкладне сексуалне приче или вицеве.

Око 14 процената је добило увредљиве коментаре о свом изгледу, телу или сексуалним активностима, а 13 одсто је имало колеге који су покушали да их увуку у сексуалне разговоре.

Још 10,9 процената је било изложено сексуалним гестовима или употреби језика тела који их је вређао или збунио, док је 10,1 одсто доживело неприкладно додиривање.

Два од три злостављача су мушкарци, наводи се у извештају, док је сваки трећи запослени који је искусио сексуално узнемиравање предузео нешто после тога.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи