Корбин о "зомби влади", Мејова тражи подршку

У Вестминстеру посланици расправљају о подршци влади Терезе Меј. У првом обраћању, лидер водеће опозиционе Лабуристичке партије изјавио је да Мејова води "зомби владу". Премијерка тражи подршку.

Британски посланици одбацили су синоћ споразум о Брегзиту премијерке Терезе Меј, а за данас је заказано гласање о неповерењу Влади.

Џереми Корбин, који је и затражио да се гласа о поверењу Влади, поручио је да Влада треба да затражи расписивање нових избора.

"Уколико Влада не може да прогура сопствени закон у парламенту, мора да се обрати земљи за нови мандат. Нема сумње да је ово права зомби влада", рекао је Корбин.

АП преноси да је лидер лабуриста такође поручио Мејовој да "учини праву ствар и поднесе оставку".

Тереза Меј је у обраћању рекла да предстоји дуг пут до поновног уједињавања британске јавности некон референдума о Брегзиту из 2016. који ју је поделио и позвала посланике да подрже њену владу како би могла да заврши започети посао, преноси Ројтерс.

"Проживљавамо историјски тренутак у историји наше нације након референдума који ју је поделио на два дела. Нама је преко потребно да поново ујединимо нацију, а синоћње гласање показало је да нам предстоји дуг пут. Али ја не верујем да су парламентарни избори тај пут, нити верујем да влада с (опозиционим лидером Џеремијем) Корбином на челу представља тај пут", рекла је Мејова.

Агенција подсећа да је премијерка већ одбила да поднесе оставку и наводи да ће Влади данас вероватно бити изгласано поверење захваљујући подршци њене Конзервативне партије и савезника из Демократске унионистичке партије.

Уколико ипак буде изгласано неповерење, у Великој Британији ће вероватно бити одржани превремени парламентарни избори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара