Четири америчка војника погинула у експлозији у Сирији

У експлозији у сиријском граду Манбиџу погинула су четири и рањена три војника САД, јавља "Ројтерс". Војска САД објавила је да су "амерички војници убијени у експлозији током обављања рутинске патроле у Сирији". Одговорност за напад преузела је тзв. Исламска држава. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган тврди да је у бомбашком нападу у Манбиџу погинуло 20 особа, међу којима и пет америчких службеника

Америчка војска је на Твитеру објавила да и даље прикупља информације и да ће потом поделити додатне детаље.

Један од сајтова повезаних са терористичком Исламском државом објавио је претходно да је бомбаш-самоубица опасан прслуком са експлозивом напао патролу војника коалиције са САД на челу, која обавља операције у Манбиџу, наводи Ројтерс.

Британска агенција је раније пренела да је портпаролка Беле куће Сара Сандерс, после вести о експлозији близу патроле у којој је страдало 16 људи, саопштила да је "председник (САД Доналд Трамп) брифован у потпуности".

"Наставићемо да пратимо актуелну ситуацију у Сирији", навела је Сандерсова.

Ројтерс подсећа да се бомбашки напад, за који је одговорност преузела тзв. Исламска држава, догодио неколико недеља након што је председник САД Доналд Трамп објавио да је ИД поражена у Сирији и да ће повући све америчке снаге из те земље.

Ердоган: Погинуло 20 особа

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган наводи да је у бомбашком нападу у Манбиџу погинуло 20 особа, међу којима и пет америчких службеника.

Ердоган је на конференцији за новинаре у Анкари, међутим, додао да не верује да ће тај напад утицати на одлуку председника САД Доналда Трампа о повлачењу америчких трупа из Сирије, преноси Ројтерс.

"Видео сам Трампову одлучност у вези с тим питањем", рекао је Ердоган.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво