Седам жртава терористичког напада на хотел у Најробију

Најмање седам особа погинуло је у терористичком нападу на луксузни хотелски комплекс "ДуситД2" у кенијској престоници Најробију, рекли су очевици за "Ројтерс". Екстремистичка организација Ел Шабаб преузела је одговорност за напад.

Према тврдњама сведока четири особе погинуле у нападу изнете су из зграде у околини хотела, преноси Ројтерс.

Један од лекар је, такође, рекао да су још две жртве пронађене на другој локацији хотелског комплекса.

Ројтерс преноси и да је једна особа преминула у болници.

Кенијска полиција је рекла да је један од напада био и самоубилачки бомбашки напад у предворју хотела, приликом којег је повређено неколико гостију.

Шест од седам спратова хотела обезбеђено је од стране полиције, преноси британкси Индепендент

АП је раније пренео да је екстремистичка организација Ел Шабаб, чије је седиште у Сомалији, објавила да се њени борци и даље налазе унутар овог хотелског комплекса, испред које се дими аутомобил-бомба који је коришћен у нападу.

Агенција је навела да су из комплекса истрчале уплакане жене, а да је мушкарац који је изашао неповређен, рекао да је било много пуцњаве и да се он крио све до тренутка када му се указала прилика да побегне.

Наводи се да су припадници кенијске полиције и војске брзо стигли испред хотелског комплекса.

Полицајци у цивилу иду од продавнице до продавнице у том комплексу како би извукли цивиле који су тамо остали заробљени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво