Иран лансирао сателит – али неуспешно

Упркос критикама САД, Иран је лансирао најмање један сателит али он није стигао у орбиту, рекли су ирански званичници.

Ракета која је носила сателит "Пајам" није достигла "неопходну брзину" у трећој фази лансирања, објаснио је министар телекомуникација Џавад Азари Џароми иранској државној телевизији.

Према његовим речима, ракета је успешно прошла прву и другу фазу пре него што су у трећој настали проблеми. Међутим, није објаснио шта је изазвало пад ракете.

Министар је најавио да ће ирански научници наставити рад на развоју ракета, преноси АП.

Сједињене Америчке Државе оптужују Иран да лансирањем сателита крши резолуцију Савета безбедности којом се Техеран позива да не предузима активности у вези са балистичким ракетама које би омогућиле развој нуклеарног оружја.

Ове оптужбе Иран негира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи