Трамп: Ништа не дугујем Путину

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп одбацио је медијске наводе да је на неки начин дужан руском председнику Владимиру Путину и да је сакрио извештаје о њиховим разговорима у четири ока.

На питање новинара Фокс њуза да ли ради и да ли је икада радио за Русију, Трамп је одговорио да је то најувредљивије питање које му је икада постављено.

"Ако питате људе у Русији, рећи ће вам да сам ја најоштрији према њиховој земљи, вероватно најоштрији од свих наших председника, а свакако оштрији од последња три или четири. Нико никада није био тако оштар", рекао је Трамп, преноси АП.

Питање је уследило након што је Њујорк тајмса објавио да је ФБИ, после одлуке председника да смени директора те службе Џејмса Комија, водио истрагу о томе да ли је Трамп радио за Русију или био под утицајем Москве.

"Мислим да је то најувредљивији текст који икада и ако сте га прочитали, видели сте да нису понудили ништа. Они су катастрофа од новина", казао је Трамп.

Трамп је негирао и тврдњу Вашингтон поста да се трудио да сакрије детаље свих разговора са Путином у протекле две године.

Вашингтон пост је објавио да је Трамп свом преводиоцу одузео белешле и да му је наложио да о садржају разговора не прича са осталим члановима администрације.

Трамп и Путин су у Хелсинкију разговарали два сата иза затворених врата, само у присуству преводилаца. Садржај разговора никада није објављен, али је Трамп данас рекао да нема шта да крије и да би могао да објави транскрипт са тог састанка.

Најтеже оптужбе на рачун председника САД изнео је демократски сенатор из Вирџиније Марк Ворнер, највише рангирани демократа у Одбору за обавештајна питања, који је рекао за Си-Ен-Ен да је Трамп скоро прекопирао Путинову политику и навео да већину санкција Русији није увела Бела кућа, него Конгрес.

"Реална је претпоставка да је Трамп руски агент", рекао је Ворнер, пренео је Глас Америке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво