Снег паралисао делове Европе, лавина се сручила на хотел

Снег задаје велике проблеме грађанима Немачке, Аустрије, Шведске и Швајцарске, где су три особе повређене када се лавина сручила на ресторан једног хотела.

Агенција АП наводи да је у последњих 10 дана у Европи најмање 21 особа изгубила живот у снежном невремену.

У међувремену, лавина која се покренула у Аустрији однела је три људска живота у Леху ин Форарлберг.

Према саопштењу полиције, четири планинара из Немачке кретало се планином у области Лангер Цуг када их је захватила лавина, која их је потпуно затрпала.

Три од четири планинара су локализована и извучена из масе снега која их је затрпала, али су спасиоци могли само да констатују њихову смрт.

За четвртим чланом те групе још се трага, а потрага је отежана пошто је снег поново почео да пада.

Снежне падавине су паралисале поједине делове Немачке и Швајцарске – у петак нису саобраћали возови, а школе су биле затворене, преноси Би-Би-Си.

У Баварској је пало највише снега, а Црвени крст је помагао возачима који су остали заглављени на путевима, док је један деветогодишњи дечак погинуо недалеко од Минхена када је на њега пало дрво.

Три особе су повређене када се лавина у швајцарским Алпима сручила на ресторан једног хотела. Верује се да су сви гости хотела евакуисани.

У Шведској и Норвешкој снежна олуја блокирала је путеве, док су у Аустрији спасиоци успели да спасу 41-годишњег пољског сноубордера који је скренуо са стазе у скијашком центру Шлосалмбану.

Протекле недеље девет особа је погинуло, а двојица планинара се од прошле суботе воде као нестали.

У Лозеру у Штајерској снежни покривач достигао је чак пет метара, што је, до сада, незабележен рекорд.

Два метра висок је снежни покривач у Лакенхофену, што је највећа количина од зиме 1919.

"Оволика количина снега на висинама изнад 800 метара надморске висине догађа се сваких 30 до 100 година", рекао је Александер Радлер из аустријског Института за метеорологију и геодинамику.

Аустријска војска послала је хеликоптере да "одувају" снег са крошњи дрвећа да би се смањио ризик од падање стабала на железничке пруге и путеве.

У Шведској снажан снежни ветар погодио је северне делове земље.

На северу Норвешке, један возач камиона описао је како је са другим возачима био целу ноћ заглављен на планинском путу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво