Одбегла Саудијка стигла у Канаду

Тинејџерка из Саудијске Арабије Рахаф Мохамед ал-Кунун, која је побегла у Тајланд наводећи да страхује да ће је њена породица убити, стигла је у Канаду која јој је обезбедила азил.

Министарка спољних послова Канаде Кристија Фриленд потврдила је ту вест рекавши да је 18-годишња Саудијка сада у Канади, преноси АП.

"Ово је веома храбра нова Канађанка", истакла је Фриленд на аеророму у Торонту где је дочекала Саудијку.

Канадски премијер Џастин Трудо претходно је рекао да ће Канада прихватити Ал-Кунун као избеглицу, након драматичне недеље у којој је, током посете Кувајту, побегла од породице у Бангкок.

Тајландске власти су намеравале да је врате назад, али се она забарикадирала у једном хотелу и објавила свој случај на друштвеним мрежама, рекавши да се плаши за своју безбедност уколико је врате породици у Саудијску Арабију.

Она је 9. јануара добила статус избеглице од Уједињених нација, па јој је привремено било дозвољено да остане у Тајланду одакле се упутила у Канаду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво