Трамп о истрази ФБИ: Лажљиви Коми, љигавац

Председник САД Доналд Трамп "испалио је рафал порука" на Твитеру након што је сазнао да је Федерални истражни биро (ФБИ) покренуо истрагу о томе да ли је Трамп тајно радио у корист Русије против америчких интереса.

Лист Њујорк тајмс објавио је у петак, наводећи као изворе бивше полицијске званичнике и друге особе упознате с истрагом, да је у данима након што је Доналд Трамп у мају 2017. отпустио Џејмса Комија са позиције директора Еф-Би-Аја, та федерална агенција постала толико забринута понашањем шефа Беле куће да је покренула истрагу о Трампу.

Трамп је у року од једног сата написао пет твитова на ову тему, користећи као и обично увредљиве епитете писане великим словима.

"Управо сам сазнао у 'Распадајућем Њујорк тајмсу' да су бивши корумпирани лидери ФБИ, од којих су скоро сви отпуштени или натерани да напусте агенцију због неких веома лоших разлога, отворили истрагу против мене, без икаквог разлога и без икаквог доказа, након што сам отпустио лажљивог Џејмса Комија, једног потпуног љигавца!", навео је у Трамп у првој у низу порука на овој друштвеној мрежи.

У даљим твитовима Трамп је написао да је "занимљива ствар у вези са Џејмсом Комијем да су сви желели да буде отпуштен, и републиканци и демократе", уз помињање "кварне" Хилари (Клинтон) и тога да је његова одлука да отпусти Комија био "сјајан дан за Америку" пошто је био "покварени полицајац".

"Ја сам био много оштрији према Русији него (Барак) Обама, (Џорџ) Буш или (Бил) Клинтон. Можда оштрији од било којег другог председника. У исто време, и као што сам често говорио, слагати се са Русијом је добра ствар, а не лоша. Са пуним правом очекујем да ћемо једног дана поново имати добре односе са Русијом", поручио је Трамп у последњем твиту из ове серије.

број коментара 0 Пошаљи коментар