Париз – експлозија у пекари, двоје погинуло

Две ватрогасца су погинула, а 50 људи је повређено у снажној експлозији у пекари у Паризу, навеле су тамошње власти, јавља "Ројтерс".

Претходно је француско Министрство унутрашњих послова саопштило да су четири особе погинуле – два ватрогасца и два цивила.

Француски министар унутрашњих послова Кристоф Кастане наводи за Ројтерс да је у спасилачкој операцији учествовало скоро 200 ватрогасаца и да је "ситуација сада под контролом".

Кастане је рекао да су ватрогасци тражили место цурења гаса у згради када се догодила експлозија, додавши да је један ватрогасац сатима остао под рушевинама. 

Како јављају француски медији, десет особа је тешко повређено, а 37 лакше.

У полицијском штабу у Паризу су рекли да се снажна експлозија догодила нешто пре девет часова, у деветом арондисману.

Експлозија се догодила у пекари у склопу стамбене зграде, а верује се да ју је изазвало цурење гаса, јавиле су агенције.

Ројтерс преноси да је експлозија након које је уследио и пожар, била толико јака да је разнела пекару, али и стакла на објектима и зградама удаљеним стотинама метара.

Очевидац из оближњег хотела навео да је видео како огроман пламен избија у згради која је затим разнета услед експлозије.

На француским ТВ станицама емитовани су снимци возила хитне помоћи и других служби које су стигле на лице места, а полиција је саветовала грађанима да избегавају тај део града.

У ватрогасној служби кажу да је експлозија затресла четири оближње улице, у кругу од око 100 метара, а полиција и ватрогасци претражују околину у потрази за евентуалним новим жртвама.

Две стотине ватрогаса и стотина полицајаца распоређено је на месту еколозије око поднева, успоставивши широку безбедносну зону.

Најмање три хеликоптера службе цивилне безбедности постављена су на Тргу опере како би повређене превезли до болница које могу да лече ту врсту повреда.

У општини Девет арондисмана успостављен је кризни штаб.

На лице места су, убрзо након експлозије, изашли министар Кастане, као и премијер Едуар Филип, градоначелница Париза Ан Идалго и тужилац Реми Хајц, али и стручњаци које проверавају опште стање зграде после експлозије.

Париско тужилаштво је отворило истрагу, коју је поверило регионалној судској полицији како би се дефинитивно утврдио узрок експлозије.

За сада нема званичне потврде узрока експлозије, али се претпоставља да је у питању цурење гаса. 

АП подсећа да се експлозија догодила док су мере безбедности у Паризу и широм земље појачане због протеста "жутих прслука" заказаних за данас.

На друштвеним мрежама су објављене фотографије на којима се види да је причињена огромна штета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво