Трамп поново прети: Могуће ванредно стање

Амерички председник Доналд Трамп поново је запретио да ће прогласити ванредно стање како би обезбедио финансијска средства за зид на граници САД и Мексика, без одобрења Конгреса.

Председник САД, који је у четвртак обишао патролну станицу на граници у Макалену у Тексасу, рекао је да уколико Конгрес не одобри финансијска средства за изградњу зида, он ће "вероватно, скоро бих рекао дефинитивно" прогласити ванредно стање како би заобишао посланике.

"Имам апсолутно право да прогласим ванредно стање", рекао је Трамп новинарима.

Трамп одбија да потпише закон за финансирање и поново отварање владе уколико он не укључује 5,7 милијарди долара за постављање физичке баријере дуж границе САД и Мексика.

Делимична блокада рада владе траје већ 21 дан, због чега око 80.000 федералних службеника не прима плату, подсећа Би-Би-Си.

Због делимичне блокаде рада владе САД, амерички председник отказао је и учешће на Светском економском форуму у Давосу у Швајцарској, где је првобитно планирао да путује касније овог месеца.

Трампов план о изградњи зида на јужној граници био је његово кључно обећање током председничке кампање 2016. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи