"Би-Би-Си објављивао материјал који пропагира тероризам"

Руски државни медијски регулатор наводи да је "Би-Би-Си" објављивао материјал који пропагира идеје једне терористичке групе и да истражује да ли је британски јавни сервис прекршио руски закон.

Руски државни медијски регулатор наводи да су у току провере да ли интернет сајтови Би-Би-Сија раде у складу с руским законом.

"До сада је откривен материјал који преноси идеолошке принципе једне терористичке групе", наводи се у саопштењу, а преноси Ројтерс уз напомену да је реч о цитирању терористе Абу Бакра ел Багдадија, лидера Исламске државе.

Руски медијски регулатор прецизира да је у току истрага о томе да ли је тај материјал у складу с нормама руског законодавства.

Када је руска истрага првобитно најављена прошлог месеца, Би-Би-Си је саопштио да се у потпуности придржава руског закона, подсећа британска агенција и додаје да Би-Би-Си има велики сервис на руском језику, са седиштем у Москви и Лондону.

Русија је прошлог месеца саопштила да покреће истрагу о Би-Би-Сију као одговор на притисак за који наводи да Лондон врши на рад медија који Крељ финансира у Британији.

Медији су, иначе, увучени у љути спор између Лондона и Москве који је избио прошле године због тровања бившег двоструког руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове ћерке у Енглеској.

Британија тврди да су руски тајни агенти извели безуспешан покушај да убију Скрипаља користећи нервни агенс, док Русија те оптужбе негира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво