Искрцало се више од 50 миграната на југ Италије

На крајњем југу Италије искрцао се 51 мигрант, укључујући жене и децу, иако министар унутрашњих послова Матео Салвини истиче да су луке затворене.

Италијанско министарство унутрашњих послова наводи да је то прво искрцавање ове године.

Становнике Торе Мелисе, у Калабрији, око четири сата по локалном времену пробудили су крици миграната чија се једрилица преврнула неколико метара од обале, преноси хрватски портал Индекс позивајући се на италијанске медије.

Међу њима било је шест жена и четворо деце, укључујући бебу од неколико месеци.

Полиција је привела двојицу мушкараца за које се сумња да су кријумчари.

Италија је у прошлој години забележила 23.370 долазака на своју обалу - готово 13.000 било их је из Либије, а остали су били из Туниса, Турске и Алжира.

Илегални мигранти који долазе преко Турске неретко су на једрилицама којима управљају украјински и руски кријумчари и који их ноћу искрцавају на плажама на крајњем југу полуострва.

Од 1. јуна када је Матео Салвини, лидер италијанске противмигрантске десне странке Лиге, преузео дужност министра унутрашњих послова, то министарство забележило је 9.930 долазака на италијанску обалу, што је све већи пад који је почео у лето 2017., али и даље у просеку пристижу 44 мигранта на дан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи