Палестинске власти укинуле плате посланицима Хамаса

Палестинске власти укинуле су плате посланицима Хамаса на Западној обали, као најновију у низу мера након што су ескалирале тензије између две ривалске фракције, Фатаха и Хамаса.

Председник Махмуд Абас је прошлог месеца расформирао парламент састављен од 132 посланика, а заменик председника парламента Хасан Креишех изјавио је да су сви, осим 48 посланика, углавном чланова Хамаса, ове недеље примили своје плате, преноси АП.

Палестински званичници из редова Фатаха запретили су новим акцијама против Хамаса због одбијања те организације да преда контролу над Појасом Газе.

То се догађа у време када Израел настоји да очува примирје на тој територији, коју држи под блокадом, навела је агенција.

Абасова влада се прошле недеље повукла са граничног прелаза Рафах између Египта и Појаса Газе, који је контролисала на основу договора о помирењу с Хамасом из 2017.године, преноси агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи