Гласање о Брегзиту 15. јануара

Британски посланици почеће 15. јануара у 19 сати по локалном времену гласање о споразуму премијерке Терезе Меј и ЕУ о Брегзиту, саопштила је данас опозициона Лабуристичка странка, позивајући се на предвиђени план расправе.

Петодневна расправа о овом споразуму почеће сутра, а очекује се да ће се окончати са више гласања, од којих би свако могло бити пресудно за премијеркине наде да ће добити одобрење парламента које је потребно да би наставила спровођење свог плана за Брегзит, наводи Ројтерс.

Премијерка Меј је пре два дана упозорила да у Британији нико не може да каже шта ће се тачно догодити уколико парламент не прихвати споразум о Брегзиту.

"Ако договор не буде усвојен на предстојећем гласању онда ћемо заправо бити на непознатој територији. Не мислим да ико може тачно да каже шта ће се догодити у смислу реакције коју ћемо видети у парламенту", рекла је тада Мејова.

Она је демантовала наводе да ће по други пут одложити гласање о договору који регулише излазак земље из Европске уније.

Британија би требало да формално напусти ЕУ у марту 2019. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво