Невреме у Европи, страдало 13 особа

Најмање 13 особа страдало је у инцидентима изазваним невременом које је захватило Европу од протеклог викенда, а највише њих страдало је у лавинама.

У Норвешкој је потрага за четворицом скијаша обустављена због обилних снежних падавина и слабе видљивости, а сматра се да су Швеђанка (29) и тројица Финаца (29, 32 и 36) највероватније страдали у лавини која је погодила долину недалеко од града Тромсое, преноси АП.

У Румунији је пронађено тело смрзнутог мушкарца (67) на паркингу у граду Слатина на југу земље, а како се наводи у тој земљи температуре достижу до - 24 степена.

У Аустрији стотине становника је заробљено у кућама, а путеви су блокирани, док у појединим деловима нема струје.

У појединим деловима те земље обустављена је настава у школама.

У понедељак увече 11 немачких планинара спасено је на планини недалеко од Салцбурга, где су од петка провели скоро без хране и без струје.

Још људи је страдало у лавинама у Швајцарској, Аустрији и Немачкој.

Аеродром Схипхол у Амстердаму најавио је одлагање и отказивање летова, а холандски авиопревозник КЛМ отказао је чак 159 летова по Европи.

И у Словачкој су отказани бројни летови.

Снажне снежне олује и јаки ветрови забележени су у централној Скандинавији, где су бројни делови региона остали без струје.

У Грчкој у региону Атине и оближњим крајевима затворене су школе због снега који је нападао, а поједини планински путеви су затворени.

Због услова у прихватним центрима у Грчкој бројни мигранти су протествовали, а наводи се да је у појединим деловима температура пала на - 20.

Снег је забележен и на појединим грчким острвима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво