Турска, почело суђење окривљенима за убиство амбасадора Русије

У Турској је почело суђење за 28 особа због умешаности у убиство руског амбасадора Андреја Карлова у тој земљи 2016. године, међу којима и муслиманском имаму Фетулаху Гулену којег Турска криви за организовање неуспелог пуча исте године.

Полицајац ван дужности усмртио је Андреја Карлова на изложби слика у Анкари 19. децембра 2016. године, а њега је потом убила полиција на лицу места.

Турско тужилаштво саопштило је данас да се мрежа Фетулаха Гулена налази иза тог убиства, за које твде да је имало за циљ да угрози односе између Турске и Русије, преноси АП.

Ухапшено је девет особа, а осталима, међу којима је и Гулен, суди се у одсуству.

Тужилаштво захтева доживотне казне за неке од оптужених и минимум 15 година за остале, наводи агенција и подсећа да Гулен негира умешаност и у организовање пуча и у Карлово убиство.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво