Напуљ: Упркос Салвинију, примићемо брод са мигрантима

Напуљ је спреман да се успротиви италијанском министру унутрашњих послова Матеу Салвинију и прими хуманитарни брод са 32 мигранта који је блокиран у Средоземном мору док бесни олуја, изјавио је градоначелник овог италијанског града.

Луиђи де Магистрис, градоначелник Напуља левог центра, рекао је да се Салвини, својим политичким ставовима, поиграва људским животима, преноси Ројтерс.

"Оставити људе и децу насред хладног и олујног мора не само што је непристојно, неморално и страшно, већ је то злочин", рекао је Де Магистрис за италијанску радио станицу.

Де Магистрис је изразио наду да ће се тај брод приближити напуљској луци јер ће, према његовим речима, за разлику од оног што влада каже, напуљске власти отпочети спасилачку операцију и пустити га у луку.

"Ја ћу први повести спасавање", поручио је градоначелник Напуља.

То доприноси растућем изазову пред који опозициони политичари стављају Салвинијеву крајње десничарску Лигу, а која је обећала да ће забранити улазак миграната у Италију и отежати живот онима који су већ ушли, оцењује британска агенција.

И Италија и Малта одбијају да приме брод "Си-воч 3", којим управља немачка невладина организација и који превози мигранте спасене код обала Либије 22. децембра, а Салвини је градоначеницима који помажу илегалним мигратима запретио правном акцијом. 

Обе земље наводе да су примиле превише миграната и оптужују спасилачке бродове невладиних организација да делују као "такси-служба" за мигранте који желе статутс избеглица.

Напуљ је, иначе, стотинама километара удаљен од позиције на којој се тренутно налази брод "Си-воч 3" са мигрантима и, за сада, са тог брода нема одговора на понуду градских власти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво