Изгласано неповерење влади, белгијски премијер понудио оставку

Белгијски парламент изгласао је неповерење влади због одлуке највеће партије владајуће коалиције да не подржи глобални споразум о миграцијама. Због тога је премијер Шарл Мишел отишао код краља да му поднесе оставку, која још није прихваћена.

Социјалисти и зелени су одлучили да гласају против белгијске владе десног центра, јер се успротивилa споразуму из Маракеша. Шарл Мишел је повлачењем највеће партије из владе изгубио парламентарну већину.

Мишел, који је до сада одбијао гласање о поверењу његовом кабинету, рекао је, међутим, белгијским посланицима да је "одлучио да понуди оставку". 

У међувремену, из краљевске палате је саопштено да краљ Филип још није одлучио да ли  ће прихвати Мишелову оставку. 

Више од 160 држава је подржало у Маракешу необавезујући споразум Уједињених нација, који би требало да омогући безбедно, уређено и хумано кретање људи по свету.

Редовни федерални избори у Белгији требало би да буду одржžани у мају следеће године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво