Меј: Блер вређа функцију на којој је био

Британска премијерка Тереза Меј оптужила је једног од њених претходника Тонија Блера да умањује значај преговора о Брегзиту тиме што позива на нови референдум.

Тереза Меј је оценила његове коментаре као увреду за канцеларију на чијем челу је некада био.

Тони Блер је прошле недеље је рекао да би могло да се организује ново гласање о изласку Велике Британије из ЕУ, ако ниједна од осталих опција не успе.

Затим су се представници лабуриста, који подржавају Блерову идеју, састали са министром Дејвидом Лидинтоном, како би размотрили могућност новог гласања. Поручили су да неће подржати ниједан други Владин план.

Британска влада се противи новом референдуму, наводећи да су грађани направили јасан избор када су гласали 2016. године (51.9 одсто је било "за" а 48,1 одсто "против").

Наводи се да парламент има демократску дужност да спроведе оно за шта је британски народ гласао.

Тереза Меј каже да има превише људи који желе да подрију процес зарад личних интереса, што је супротно деловању у складу са националним интересом.

У међувремену, извори блиски Лидингтону рекли су за Би-Би-Си да он не планира да се залаже да нови референдум: "Само се састао са представницима партија како би расправљали и како би саслушао њихова мишљења".

Јуче је Тајмс објавио да већина министара британске премијерке Терезе Меј сматра да је њен план за Брегзит "мртав" и да разматрају другачије опције, међу којима је и други референдум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се