Тајмс: Британски министри желе друге опције за Брегзит

Већина министара британске премијерке Терезе Меј сматра да је њен план за Брегзит "мртав" и разматрају другачије опције, међу којима је и други референдум, пише лондонски "Тајмс".

Тереза Меј следеће недеље ће се суочити за другачијим ставовима министара, пише Тајмс, преноси Ројтерс.

Једна група министара, међу којима су министарка рада и пензионог система Амбер Руд и министар финансија Филип Хамонд, највероватније нагињу опцији новог референдума, уколико су све друге опције потрошене, пише Тајмс.

Друга група министара, међу којима су министар заштите животне средине Мајкл Гов и министар унутрашњих послова Саџид Џавид, противе се идеји другог референдума.

Остали министри, међу којима је и министар спољних послова Џереми Хант, желе да ризикују излазак из ЕУ без споразума.

Министар спољних послова Велике Британије Џереми Хант изјавио је да би британски парламент могао да подржи договор о Брегзиту премијерке Терезе Меј уколико посланици добију гаранције од Европске уније, али је упозорио да је Брегзит без икаквог договора и даље опција.

"Када се слегне прашина, једини начин на који ћемо ово довести пред парламент је да имамо верзију договора који је постигла влада", рекао је Хант, преноси Ројтерс.

Хант је изјавио да ЕУ не може да буде сигурна да Британија неће изаћи без договора уколико одаберу да не буду од помоћи и не буду флексибилни. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво