Париз, и синдикати уз "жуте прслуке"

У Француској се протестима "жутих прслука" придружују и синдикати. На улицама Париза данас река незадовољних радника. Макронов рејтинг је у паду и чини се да му ни обећања која је најавио за после Нове године неће брзо вратити поверење народа.

На позив највећег синдиката у земљи, више десетина хиљада Француза изашло је на улице како би мирном протестном шетњом у центру Париза показали незадовољство због економске ситуације у којој се Француска налази, јавља дописник РТС-а из Париза.

Филип Мартинез, вођа синдиката Сe-Тe-Жe, има мање-више исте захтеве као покрет "жути прслуци", који већ неколико седмица прoтестује у Француској, a то је да се повећају минималне зараде, да се смање порези за које сматрају да су ненормално порасли и да се за људе који престају да раде обезбеди пензија достојна човека.

"На свом примеру могу да видим да плате у државном образовном систему нису тако високе као другде у Европи", каже Паулин Ирле, наставница енглеског језика.

"Жути прслуци" сутра поново излазе на улице, а шеф париске полиције најављује да ће бити распоређена оклопна возила и на хиљаде полицајаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво