Расправа Јункера и Меј о "небулози"

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да је имала "оштру" размену речи са председником Европске комисије Жан Клодом Јункером због његове употребе речи "небулозан", којом је, како су неки сугерисали, циљао да опише њене мисли.

У саопштењу о преговорима о Брегзиту, Жан Клод Јункер је критиковао дебату о изласку Британије из ЕУ, наводећи да је повремено била "небулозна и непрецизна", преноси АП.

Тереза Меј се данас тим поводом суочила са њим, па је Јункер морао да је умири због тога што је назвао захтеве Британије "небулозним".

Суочена са огромним притиском код куће, Тереза Меј је приликом сусрета са Јункером деловала нервозно, наводи Ројтерс.

На званичном снимку њиховог сусрета не чује се о чему разговарају, али се види да Јункер покретима руке и климањем главом по свему судећи настоји да је умири, преноси британска агенција.

Како је пренео АП, Мејова је касније рекла да ју је Јункер уверио да је "он говорио о општем нивоу дебате", а не о њеном личном стању ума.

Како је пренео британски канал 5 Њуз, позивајући се на експерте за читање са усана, Меј је оптужила Јункера да ју је назвао небулозном, што је он негирао, али пошто је она инсистирала на томе наставили су да се расправљају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара