Блер: Влада више нема контролу над Брегзитом

Бивши британски премијер Тони Блер наводи да је садашња ситуација око Брегзита јединствена у модерној британској политици и да влада више нема контролу ни над агендом, као ни над догађајима и исходом тог процеса.

Тони Блер је додао да је нови референдум о Брегзиту сада највероватнији сценарио пошто су планови о напуштању ЕУ суочени са блокадом у парламенту, јавио је Ројтерс.

"Оно што је пре неколико месеци деловало мало вероватно сада има више од 50 одсто вероватноће. Поново ћемо се обратити народу", додао је Блер.

Обраћајући се лидерима ЕУ у Бриселу, бивши британски премијер је рекао да би требало да понуде реформе како би Британији било привлачније да остане, укључујући промене закона о имиграцији, што је био кључни мотив иза гласања о напуштању ЕУ.

Мање од четири месеца пре него што Британија треба да напусти ЕУ, премијерка Тереза Меј одложила је ове недеље гласање у парламенту о свом споразуму са Бриселом након што је признала да би доживео тежак пораз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво