Девојчица из Гватемале преминула на граници Мексика и САД

Седмогодишња девојчица из Гватемале, која је са својим оцем илегално покушала да пређе границу Мексико-САД, умрла је због дехидрације након што су их привели припадници америчке пограничне патроле, објавио је "Вашингтон пост".

Девојчицу и њеног оца прошле недеље је привела америчка гранична полиција, а девојчица је умрла због дехидрације и шока.

Према извештају америчке граничне полиције, седмогодишњакиња и њен отац приведени су 6. децембра у вечерњим сатима по локалном времену.

Били су део групе од 163 миграната који су покушали да пређу границу.

Осам сати касније, девојчица је почела да има нападе. Радници хитне службе убрзо су стигли у помоћ, измерили су јој телесну температуру која је прелазила 40 степени и установили да данима није ништа пила нити јела.

Хеликоптером су је превезли у дечју болницу у Ел Пасу, али девојчица је доживела срчани застој и преминула у болници.

Америчка гранична полиција није објавила њено име, а тренутно спроводи истрагу, с циљем да провери да ли су патролни службеници правилно следили процедуру.

Један од протокола је да се мигрантима који су приведени додели нужна порција хране и воде, а за сада је упитно је ли девојчица била нахрањена и јесу ли је прегледали медицински службеници пре него што је добила нападе, пренео је Индекс.

"Изражавамо искрено саучешће породици девојчице", изјавио је портпарол граничне полиције Ендрју Михан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво