И сутра оклопна возила и 8.000 полицајаца у Паризу

У ишчекивању сутрашњих, петих заредом суботњих протеста, шеф париске полиције најављује да ће на улицама француске престонице поново бити распоређена оклопна возила и на хиљаде полицајаца.

Шеф полиције Париза Мишел Делпеш изјавио је за радио станицу РТЛ да безбедносне службе планирају да разместе исти број снага као и прошлог викенда, односно око 8.000 полицајаца и 14 оклопних возила.

Делпеш је навео да ће овог пута бити размештено више група патролне полиције чији ће задатак бити хватање вандала, пренео је АП.

Француске власти саопштиле су јуче да је преминуо још један припадник покрета "жутих прслука", шести по реду, а након што га је ударио камион приликом блокаде пута у близини јужног града Авињона.

Локални званичници саопштили су да је возач камиона ухапшен и притворен након што је покушао да побегне са лица места, преноси АП.

У саопштењу се наводи да је повређеног демонстранта, након што га је ударио камион, збринула екипа Хитне помоћи, али да је током ноћи подлегао повредама.

Још пет демонстраната погинуло је у саобраћајним незгодама, док је више од 1.400 припадника "жутих прслука" повређено у протестима против повећања цена горива откако су демонстрације почеле прошлог месеца.

Демонстранти су блокирали важне саобраћајнице широм Француске, а у Паризу су протести прерасли у нереде.

Учесници актуелних протеста у Француској називају се "жутим прслуцима" због флуоресцентних безбедносних прслука које носе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи