Изгорело складиште са изборним материјалом у Конгу

У пожару рано јутрос у складишту Изборне комисије у Конгу изгорело је на хиљаде гласачких кутија и електронских бирачких машина, 10 дана уочи председничких избора у тој земљи.

Изборна комисија саопштила је да је прерано да се утврде узрок и размере штете.

Изгорело је око 7.000 изборних машина и кутија, а министар за безбеност Конга Хенри Мова каже да је то 10 осто бирачког материјала који ће бити замењен "врло брзо".

"Не можемо да доносимо преурањене закључке, али ни да одбацимо криминалне претпоставке", рекао је он и додао да је ватра истовремено избила на два места у магацину, преноси АП.

Конго је најавио да ће на изборима 23. децембра први пут бити коришћене електронске гласачке машине, иначе реткост у Африци.

Управо те машине изазвале су забринутост опозиције, дипломата и експерата да због могуће манипулације резултатима у корист наследника којег подржава актуелни председник Џозеф Кабила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара