Тешка железничка несрећа у Турској

Најмање девет особа је погинуло, а 46 је повређено када је брзи воз ударио у локомотиву за одржавање пруге па потом у пешачки надвожњак на станици у Анкари, саопштили су турски званичници. Ухапшено троје запослених у државној железничкој агенцији.

Од 46 повређених, троје људи је у критичном стању. Најмање два вагона су искочила из шина, навела је приватна телевизија НТВ.

Воз се кретао од Анкаре ка централном турском граду Коњи, на око 260 километара јужно од Анкаре, пренела је агенција АП.

Званичник Анкаре рекао је да је брзи воз ударио у локомотиву која је проверавала шине на прузи на малој станици Марсандиз у Анкари.

Брзи воз је требало да прође кроз ту станицу без заустављања када се несрећа догодила.

Још није утврђено да ли је проблем са сигнализацијом био узрок несреће.

Ухапшене су три особе запослене у државној железничкој агенцији, а које се сумњиче за пропусте који су довели до железничке несреће у Анкари.

У јулу је 10 људи погинуло и више од 70 повређено када је воз искочио из шина на северозападу Турске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара