Трампове муке, потрага за шефом кабинета

Кандидат америчког председника Доналда Трампа за следећег шефа његовог кабинета Ник Ајерс више није актуелан, а за ту позицију Трамп сада узима у обзир најмање две особе, саопштили су извори упознати са случајем.

Позивајући се на речи неименованог извора, Ројтерс преноси да су кандидати за ту позицију министар финансија Стивен Мнучин и републикански конгресмен и председник десног крила конгресне организације Хаус фридом кокус Марк Медоус.

АП, међутим, наводи да су у оптицају најмање четири особе, међу којима су Медоус и директор Канцеларије за менаџмен и буџет Мик Малвејни.

Ајерс, који је испао из трке за позицију шефа председничког кабинета, налази се на челу кабинета подпредседника Мајка Пенса.

Познат је као вешт републикански политичар и тактичар, а преговори за позицију шефа председничког кабинета трајали су месецима, да би на крају пропали зато што, према речима још једног неименованог извора, није успео да се договори с Трампом о условима рада.

Ајерс је на Твитеру поручио да ће напустити Белу кућу ускоро, а неколико сати касније и Трамп је потврдио да Ајерс неће добити посао.

Ројтерсов извор је рекао да је Трамп Ајерсу припремао двогодишњи уговор, а да је Ајерс, који је недавно постао отац тројки, могао да прихвати посао, али само до пролећа 2019. из породичних разлога.

Извори су рекли да ће Трамп до краја године донети одлуку о новом шефу кабинета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво