Рохани: Ирану санкције, а Западу дрога, избеглице и бомбе

Председник Ирана Хасан Рохани каже да би Запад могао да задеси "потоп" дрога, избеглица и терористичких напада уколико поново наметнуте америчке санкције ослабе способност Ирана да обуздава ове проблеме, преноси "Ројтерс".

"Упозоравам оне који намећу санкције да, уколико способност Ирана да се бори против дрога и тероризма буде тиме погођена... ви нећете бити безбедни од потопа дрога, тражилаца азила, бомби и тероризма", рекао је Хасан Рохани у говору који је преношен на државној телевизији.

Како се наводи, америчке санкције је назвао "економским тероризмом".

АП преноси да је ирански председник то све рекао у Техерану на конференцији о борби против тероризма на којој су учествовали председавајући парламената Авганистана, Ирана, Пакистана, Турске, Кине, Русије.

Агенција подсећа да се Иран налази на великој рути кријумчарења дроге од Авганистана ка Европи и земљама Персијског залива, као и да сваке године иранске власти спале 100 тона заплењених наркотика чиме симоболично показују одлучност у борби против дрога.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво