Истрага због судара америчких авиона, један маринац погинуо

Америчка војска је саопштила да је најмање један маринац погинуо у судару два авиона пре два дана код јапанске обале. Петорица се и даље воде као нестали. Други пронађени маринац је у добром стању, пренео је АП.

Маринци су навели у саопштењу да су Ф/А-18 хорнет и КЦ-херкулес били укључени у рутинску обуку, укључујући ваздушно пуњење горива и да још истражују шта је изазвало судар.

Амерички председник Доналд Трамп написао је на свом Твитер налогу да су његове мисли и молитве са маринцима који су учествовали у судару.

Трамп је захвалио америчким снагама у Јапану због хитног одговора и спасилачких напора и рекао: "Шта год да вам је потребно, ми смо овде за вас".

Више од 50.000 америчких војника налази се у Јапану на основу билатералног безбедносног пакта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво