Британски тинејџер осуђен због слања лажних бомби

Британски тинејџер Џорџ Ђук-Коен који је слао лажне дојаве о бомби школама широм Британије и Сједињених Америчких Држава и изазвао опасност по безбедност на једном америчком аеродрому осуђен је на три године затвора, рекли су тужиоци.

Џорџ Ђук-Коен (19) послао је на хиљаде мејлова школама у Уједињеном Краљевству у којима прети бомбом у марту.

Ухапшен је неколико дана касније, али док је још био под истрагом послао је претеће мејлове британским и америчким школама наводећи да је у њиховим просторијама постављена импровизована бомба.

Због његових позива евакуисано је више од 400 британских школа, преноси Ројтерс.

Ухапшен је поново, али пошто је ослобођен уз кауцију позвао је надлежне на аеродрому у Сан Франциску тврдећи да је један авион који треба да слети у САД отет.

"Његови поступци и потпуна безосећајност према другим људима изазвали су општу и непотребну забринутост", рекла је званичница британског тужилаштва Ен Меккрекен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво