Париз, снимак бруталног хапшења студената изазвао узбуну

На друштвеним мрежама се појавио видео-снимак бруталног хапшења студената који су у Паризу протестовали и изазвао узбуну и бес уочи нових протеста најављених за викенд.

Снимак који је направљен у уторак, у месту Мант ла Жоли на ободу Париза, приказује групу студената која клечи на коленима са рукама повијеним иза главе, окружана припадницима полиције у пуној опреми, преноси АП.

У једном од снимака чује се полицајац који каже: "Ево разреда који се лепо понаша".

Видео-снимак проширио се на друштвеним мрежама и изазвао лавину критика од стране трговинских синдиката и левичарских странака на рачун полицијске бруталности, наводи агенција.

Министар унутрашњих послова Француске Кристоф Кастане рекао је у петак да је у том месту ухапшена 151 особа и додао да су неки од њих носили оружје.

Такође, нагласио je да ниједан ученик није повређен.

Студенти широм Француске придружили су се протестима који у тој земљи трају недељама, а они протестују због реформи образовног система.

Гнерални секретар највећег трговинског синдиката Француске Се-Же-Те (ЦГТ) Филип Мартине је коментаришући тај видео-снимак, у интервјуу за француски Монд кратко је истакао – "једноставно, не тучете децу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво