Блумберг: Бивша водитељка "Фокс њуза" нова амбасадорка САД у УН

Амерички председник Доналд Трамп одлучио је да портпаролка Стејт департмента Хедер Науерт замени Ники Хејли на функцији амбасадорке САД у УН, јавља "Блумберг" позивајући се на три особе упознате с овом темом.

Хедер Науерт је необичан избор за ову позицију имајући у виду да је имала мало искуства у владиним институцијама или спољној политици пре прикључивања Трамповој администрацији у априлу 2017. године, оцењује Блумберг.

Претходно је неколико година била водитељка и извештач америчке телевизијске станице Фокс њуз, укључујући и емисију "Фокс и пријатељи" коју је Трамп волео да гледа.

Блумберг наглашава да је и бившој амбасадорки Ники Хејли недостајало спољнополитичког искуства када је преузела функцију у УН, али је ипак пре тога два пута бирана за гувернерку Јужне Каролине.

Агенција наводи да је, без обзира на све, кандидовање Науертове снажно подржавао државни секретар САД Мајкл Помпео, који има поверења у њу и сматра је поузданим заступником Трампове политике.

Наводи се да се након доласка Помпеа у Стејт департмент догодио снажан заокрет када је у питању Науертова, пошто ју је његов претходник Рекс Тилерсон искључивао из ужег круга сарадника.

Науертова је због тога у више наврата претила да ће дати отказ, али Блумберг наводи да је она, захваљујући делом и блиском повезаношћу са Трамповом ћерком Иванком и његовим зетом Џередом Кушнером, успела да у Стејт департменту "надживи" бившег шефа.

Агенција наводи да је Науертова прихватила нову функцију и њено постављење за нову амбасадорку САД у УН требало би да буде објављено данас.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво