"Сименс" кажњен због давања мита

"Сименс" ће морати да плати више од милијарду долара да би се нагодио са властима САД и Немачке, по тужбама за давање мита ради добијања послова.

Немачки произвођач електричне и електронске опреме и технологије је кажњен са 450 милиона долара због корупције, а томе је додата и сума од 350 милиона долара како би америчка Комисија за хартије за вредности и берзу обуставила тужбе против Сименса, наводи се у пресуди суда у Вашингтону.

Сименс је саопштио да је "прихватио" казну од 395 милиона евра коју му је одредило тужилаштво у Минхену због давања мита за склапања уговора, и додао да су тужбе против те компаније у Немачкој обустављене.

Укупна казна коју ће платити Сименс је око милијарду евра.

Немачка група је годинама давала мито како би прибавила међународне уговоре.

Процењује се да је Сименс до сада дао око 1,3 милијарди евра као мито.

Скандал који је због тога избио пре две године уздрмао је немачку компанију чије је целокупно руководство промењено, а против многих бивших руководилаца су подигнуте оптужнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво