Трамп: Си и ја са Путином да прекинемо трку у наоружању

Сигуран сам да ћемо у једном тренутку у будућности председник Кине Си Ђинпинг и ја, заједно са председником Русије Владимиром Путином, почети са преговорима о прекиду онога што је постало велика и неконтролисана трка у наоружању, поручио је на "Твитеру" амерички председник Доналд Трамп.

Трамп је навео да су САД ове године на војску потрошили 716 милијарди долара.

"Лудо!", оценио је Трамп.

Председник САД је рекао да са Сијем има "веома јак и личан однос".

"Он и ја смо једино двоје људи који могу да донесу огромну и веома позитивну промену, по питању трговине и много тога другог, између наше две нације. Решење за Северну Кореју је добро и за Кину и за све друге", поручио је председник САД на Твитеру.

Како каже, у америчко-кинеским односима протеклог викенда учињен је велики искорак, пошто се с председником Сијем у Буенос Ајресу договорио о одлагању увођења нових царина и пошто је позвао Пекинг да финализује трговински споразум с Вашингтоном.

"Мој састанак у Аргентини (на самиту Г-20) с председником Кине Сијем био је изванредан. Врло добре ствари ће се догодити", написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

Трамп је нешто раније рекао да је Кина пристала да "смањи и укине" садашње царине од 40 одсто на аутомобиле који долазе у Кину из САД.

Трамп и кинески председник договорили су се у суботу у Буенос Ајресу да ће обуставити трговински рат у наредних 90 дана, што ће смањити вишемесечне тензије у односима две земље.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво