"Tерориста" саветник Скотланд Јарда

Саветник Скотланд јарда за борбу против тероризма, Мохамед Али Харат, налази се од 1992. године на потерници Интерпола због наводних терористичких активности у Тунису, где је осуђен на 56 година затвора.

Тунис је Харата, као једног од спонзора организације Исламског фронта у овој земљи - "FIT", оптужио да је "тражио помоћ" од Осаме бин-Ладена, те да организација коју је финансирао жели да оснује "исламску државу путем оружаног револуционарног насиља".

Харат, међутим, то пориче и каже да је FIT "ненасилна политичка странка основана 1986. године како би се супротстављала једностраначкој држави Тунис".

"Ми нисмо ни екстремисти, ни терористи", наглашава Харат, али додаје и да "револуција није нужно лоша реч" и да "нема ничег погрешног нити криминалног у настојању да се створи исламска држава", преноси лондонски "Тајмс".

Британска влада је 1997. године одбила захтев владе Туниса да испоручи овог, иначе многохваљеног саветника лондонске полиције за контакте са муслиманима, који се још увек налази на листи најтраженијих особа Интерпола, те док његови адвокати настоје да га са те листе уклоне, овај "чудни случај остаје нерешен", истиче се у овом листу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи