Папа се молио за сиријску децу

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања запалио је свећу с ликовима 40 сиријске деце на балкону изнад Трга Светог Петра, чиме је покренуо глобалну кампању којом позива на мир у тој земљи "мученој ратом који траје скоро осам година".

Папа Фрања је окупљеним верницима поручио да је период уочи Божића, који је управо почео, "време наде", преноси АП.

Палећи свећу на прозору, папа се молио да "тај пламен наде одагна ратну тмину".

"Молимо се и помозимо хришћанима да остану у Сирији и на Блиском истоку као сведоци милосрђа, опроштаја и помирења. Нека пламен наде допре и до оних који у овим данима трпе сукобе и рат у другим деловима света, близу и далеко", рекао је папа.

Позвао је оне који подстичу рат и производе оружје за сукобе да се промене.

Паљењем свеће са ликовима сиријске деце, већином из Алепа, покренута је глобална кампања за Сирију, којом је обухваћено 50.000 деце различитих вероисповести из ратом разорених сиријских градова, наводи америчка агенција.

Раније данас, папа Фрања је поручио на свом званичном Твитер налогу да је време да се оконча ропство.

"Подигнимо део равнодушности који бди над судбином оних који пате. Нико не може да опере своје руке од трагичне стварности модерног ропства", написао је духовни лидер римокатолика на Твитеру, поручивши да је време да се ропство оконча.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво