Путин: Са Порошенком је тешко комуницирати

Руски председник Владимир Путин наводи да није против састанка са украјинским председником Петром Порошенком, али да је са њим тешко комуницирати.

Владимир Путин наводи да није против контаката на највишем нивоу.

"Истина је да разговора није било, али то не значи да прекидамо сваки контакт. Међутим, тешко је комуницирати, јер је нејасно о чему треба да причамо", рекао је Путин на конференцији за новинаре на самиту Г20 у Буенос Ајресу, преноси Тас.

Указао је да споразуми између Русије и Украјине нису поштовани, али је истовремено нагласио да ће Русија одржавати односе са Украјином у сваком случају.

"Одржавамо радни контакт, наравно. Надам се да ће тако и остати", рекао је руски председник.

Додаје и да Кијев користи рат на југоистоку Украјине како би забашурио сопствене пропусте у унутрашњој политици.

Навео је и да Кијев није заинтересован за сређивање ситуације у Донбасу, поготову не мирним путем.

Истакао је да страни лидери тешко могу да противрече аргументима Русије кад је реч о инциденту у Керчком мореузу.

"Обавестили смо стране лидере о томе како се ситуација одвијала када су бродови украјинске морнарице повредили руску државну границу у Црном мору. Тешко је противречити томе", рекао је Путин новинарима.

Осврнуо се и на ратно стање које је Кијев, после тог инцидента, прогласио у десет украјинских региона.

"Прогласили су ратно стање у десет региона, онима у којима председник нема велику подршку. То значи да је украјинска влада поделила земљу на два дела – део коме се може веровати и део коме се не може веровати", рекао је руски председник.

Приметивши да Украјина није прогласила ратно стање раније, када су догађаји у тој земљи били много страшнији, Путин је закључио да је Порошенкова одлука везана на предстојеће изборе у тој земљи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво