Војник дезертирао из Северне у Јужну Кореју

Припадник војске Северне Кореје прешао је јутрос границу са јаким обезбеђењем и дезертирао у Јужну Кореју, саопштила је војска Јужне Кореје.

Јужнокорејски војници одвели су дезертера на безбедну локацију пошто су га пронашли да се креће јужно од источне стране војне демаркационе линије између две Кореје, наводи се у саопштењу јужнокорејских војних власти, а преноси АП.

У саопштењу је наведено и да није примећена никаква неуобичајена активност севернокорејских трупа у области где је војник побегао.

Овај догађај уследио је у време када две Кореје раде на имплементацији војног споразума широког обима који су постигле у септембру, а који прописује смањивање тензија на граници.

Прошле године у новембру тешко је рањен један севернокорејски војник који је такође хтео да побегне у области коју контролишу и Северна и Јужна Кореја.

Он је рањен бежећи ка јужнокорејској страни под ватром коју су на њега потворили његови севернокорејски војни саборци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи