Израел ослобoдио 224 Палестинаца

Израел ослободио више од 200 Палестинаца, у покушају да ојача позицију палестинског председник Махмуда Абаса у борби за превласт са радикалним Хамасом. У затворима још 11.000 Палестинаца.

Израел је данас ослободио 224 палестинска затвореника. Специјалана комисија израелске владе је одобрила листу ослобођених, за које нема показатеља да су учествовали у нападима на Израелце. Првобитно је планирано ослобађање 227 Палестинаца, од којих 209 затвореника са Западне обале и 18 из Појаса Газе.

Ослобађање је било успорено неколико сати због тога што су поједине десничарске израелске организације упутиле два приговора Врховном суду, тврдећи да се ослобађањем затвореника ризикује "поновно предузимање њихових терористичких акција". Врховни суд Израела је одбацио примедбе десничара на ослобађање Палестинаца.

Ослобођене затворенике требало би да прими палестински председник Махмуд Абас.

Израелска влада је одобрила 30. новембра ослобађање палестинских затвореника као гест подршке палестинском председнику Махмуду Абасу.

Овог августа, већ је ослободио 198 затвореника, док се у Израелу налази још 11.000 палестинских затвореника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво