Путин се нада састанку с Трампом у Аргентини

Руски председник Владимир Путин изјавио је да се нада да ће се на предстојећем самиту Г-20 у Аргентини састати са америчким председником Доналдом Трампом.

"Надам се да ћу моћи да разговарам са Трампом у Аргентини. Надам се да ћемо разговарати о трговинским баријерама. Трамп, генерално гледало, има позитиван став", рекао је Путин на финансијском форуму у Москви.

Агенција Ројтерс наводи да је за сада није потпуно јасно да ли ће се тај састанак реализовати.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је за Вашингтон Пост да би могао отказати састанак са руским председником Владимиром Путином на самиту Г20 у Аргентини, због поморског сукоба Русије и Украјине.

Трамп је за Пост рекао да очекује "потпуни извештај" од свог тима за националну безбедност у вези руске заплене три брода украјинске морнарице и хапшењу њихових посада.

Амерички председник је казао да ће га то определити у одлуци.

"Можда нећу имати тај састанак. Не свиђа ми се та агресија, уопште је не желим", казао је он, јавио је Ројтерс.

Кремљ је раније данас саопштио да Вашингтон није обавестио Москву да је састанак председника Русије и САД отказан и да су припреме за тај сусрет на предстојећем самиту Г-20 и даље у току.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је новинарима да је Москва упозната са изјавом Трампа и да тим поводом није добила "никакву информацију" од САД, преносе агенције.

"Састанак је договорен. Нисмо добили неке друге информације од наших америчких колега", казао је Песков.

Очекује се да ће се Трамп са Путином састати на маргинама самита Г20 у Буенос Ајресу, који ће бити одржан у петак и суботу.

Руске снаге су 25. новембра заплениле три брода украјинске морнарице у Керчком мореузу, између Црног и Азовског мора, наводећи да су нелегално ушли у руске територијалне воде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара