Иванка Трамп користила личне мејлове за рад у влади

Кћерка америчког председника Доналда Трампа и виши саветник у Белој кући Иванка Трамп, послала је стотине мејлова о пословима владе са личног мејла 2017. године, пише Вашингтон пост.

Мејлови су послати саветницима у Белој кући, члановима кабинета и помоћницима Иванке Трамп, а многи од њих крше правила јавних записа.

То откриће узнемирило је поједине саветнике Доналда Трампа, који страхују да је та пракса Трампове ћерке слична оној на коју се фокусирао током своје кампање 2016. године, а која се односила на Хилари Клинтон и њену употребу личних мејлова.

Лист наводи, позивајући се на изворе упознате са проблемом, и да су неки сарадници били изненађени количином личних Иванкиних мејлова, а она је рекла да није упозната са појединостима правила.

Из канцеларије адвоката и саветника за етику Иванке Трамп саопштили су да је ћерка председника повремено користила свој приватни имејл пре него што је упозната са правилима, али и да ниједна њена порука није садржала поверљиве информације.

"Приликом преласка у владу, након што је добила службени мејл, госпођа Трамп понекад је користила свој лични, готово увек за логистику и распоред у вези са својом породицом", наводи се у саопштењу и додаје да је њена употреба мејлова другачија од Клинтонове, која је користила приватан сервер за мејлове у њеној кући.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво