Воз исклизнуо из шина код Барселоне, једна особа погинула

Једна особа је погинула, а 44 људи повређено након што је путнички воз јутрос исклизнуо из шина недалеко од Барселоне, саопштиле су шпанске власти.

Инцидент се догодио јутрос нешто после шест сати по локалном времену због покренутог клизишта између градова Терас и Манреса на североистоку земље, саопштила је портпаролка железничке компаније "Ренфе".

У тренутку несреће у возу је била 131 особа, преноси Ројтерс.

Спасиоци покушавају да ослободе путнике заглављене у олупини воза, јавља шпанска телевизија. Шпански "Ел Паис" на свом сајту наводи да је један од повређених и возач.

Због несреће је привремено обустављен железнички саобраћај на тој линији.

Север Шпаније засуле су обилне кише у протеклих неколико дана, изазвавши поплаве и клизишта.

У несрећи 2013. године погинуло је 79 људи, а око 140 повређено када је из шина исклизнуо воз који је путовао из Мадрида ка северозападу Шпаније, што је била најгора железничка несрећа у тој земљи у протеклим деценијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи