Американка српског порекла настрадала у пуцњави у чикашкој болници

Три особе су преминуле од рана задобијених у пуцњави у чикашкој болници "Мерси". Како РТС незванично сазнаје, међу убијенима је 25-годишња девојка српског порекла из Чикага Дејна Лес. Пронађено тело нападача.

Чикаго трибјун је навео, позивајући се на очевице, да је полиција позвана у болницу након што се нападач сукобио са својом девојком докторком Тамаром О'Нил, због раскида веридбе. Он је њу више пута погодио из ватреног оружја.

Нападач је потом насумице отворио ватру на ходнику болнице усмртивши фармацеуткињу која је у том тренутку излазила из лифта несвесна драме која се у том тренутку догађала око ње и полицајца на дужности који му се супротставио. 

АП наводи да није прецизирано да ли је нападач извршио самоубиство или је убијен.

Како незванично сазнаје РТС, међу убијенима је 25-годишња девојка српског порекла из Чикага Дејна Лес. Она је летос докторирала фармацију на познатом Пјурдју универзитету у Индијани, који је на око два сата јужно од Чикага.

Пријатељи Дејне Лес на друштвеним медијима објављују да је она у јулу добила посао у болници и да је имала заказано венчање за почетак јуна следеће године.

Током студија волонтирала је на СОС телефону за жртве силовања и спречавање самоубистава.

Портпарол градоначелника Чикага Рама Емануела објавио је да градоначелник и шеф чикашке полиције Еди Џонсон прате развој ситуације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво