Централноафричка Република: У нападу на католичку мисију 40 мртвих

Више од 40 људи погинуло је, а десетине су повређене у нападу на католичку мисију у Централноафричкој Републици, у којој је склониште пронашло 20.000 избеглица.

Напад се догодио у четвртак у Алиндау, граду 300 километара источно од главног града Бангија, јавља Ројтерс.

Хиљаде људи натеране су у бекство из мисије која је запаљена, објавио је УН.

Камп је изгорео до темеља. До сада је 42 мртвих, а могло би бити и више, рекла је чланица локалне скупштине Етјен Годена за Ројтерс.

"Овај зачарани круг поновљених напада на цивиле је неприхватљив", саопштио је хуманитарни координатор УН у тој земљи, Наџат Рочди.

Хиљаде људи погинуле су, а петина од укупно 4,5 милиона становника земље побегла је из својих домова током сукоба који је избио након што су углавном муслимански побуњеници Селека свргнули с власти председника Франсоа Бозиза 2013, изазвавши одговор хришћанских милиција.

Иако је 2016. изабран нови председник, земља се и даље бори с политичком нестабилношћу и насиљем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво