ЦИА: Саудијски принц наредио убиство Кашогија

Америчка обавештајна агенција ЦИА закључила је да је саудијски принц Мухамед бин Салман наредио убиство саудијског новинара Џамала Кашогија у Истанбулу, објавио је "Вашингтон пост".

ЦИА је до тог закључка дошла на основу више извора обавештајних служби, укључујући телефонске разговоре принчевог брата Калида бин Салмана, саудијског амбасадора у САД које су имали са Кашогијем, а о којима су сведочили људи блиски породици.

Према тим изворима Калид је рекао Кашогију да би требало да оде у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу како би узео документа и дао му уверење да ће бити безбедан.

Портпаролка саудијске амбасаде у Вашингтону изјавила је да амбасадор и Кашоги никада нису разговарали о одласку у Турску и додала да су налази ЦИА лажни.

"И даље слушамо различите теорије без основа за такве спекулације", рекла је она.

Како се наводи, оцена ЦИА, за коју су званичници уверени да је тачна је најконкретнија до сада која саудијског принца повезује са том операцијом и компликује напоре администрације америчког председника да сачува свој однос са блиским савезником Саудијском Арабијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво