Снежна олуја погодила САД, најмање осморо погинуло

Најмање осам особа је погинуло када је зимска олуја захватила источни део САД. Турбулентна мешавина кише, снега и леда која је првобитно ударила западни део, оставила је пустош од југа до североистока. Десетине хиљада домова је остало без струје. Због олује су затворене школе, одлагања времена поласка линија градског саобраћаја и отказивања летова, преноси "Си-ЕН-Ен".

У одређеним деловима Пенсилваније и Нове Енглеске снег је нападао до између 15 и 30 центиметара, саопштила је Америчка Метеоролошка служба.

Сајт Poweroutage осбјавио је да је у Индијани, Кентакију, Охају, Западној Вирџинији, Вирџинији. Пенсилванији и Њу Џерсију око 389.000 корисника је остало без струје.

Овакви временски услови довели су до повећаног броја саобраћајних удеса у неколико савезних држава у којима је било погинулих и повређених.

Си-ЕН-Ен наводи да је и у Њујорку било огромних застоја услед невремена.

"Превоз и саобраћај су кључни у нашем граду. Снег виши од осам центиметара прекрио је Њујорк. Ово је неприхватљиво. Мајке са децом су блокиране, људима нестаје бензина. Ово је неприхватљиво, захтевамо одговоре", написао је један корисник на Твитеру.

У четвртак је неколико сати био застој на мосту Џорџа Вашингтона који повезује горњи Менхетн са јужним Њу Џерсијем.

Полиција Њу Џерсија је саопштила да је тог дана имала 555 интервенција на позив због судара возила и 1.027 интервенција по позиву због удеса у којима су учествовали мотористи.

"Ако није неопходно, немојте да излазите напоље како би наше екипе могле да очисте путеве. Ако морате напоље, молимо вас да возите полако", наводи се у саопштењу полиције.

У Пенсилванији је дошло до инцидента са школским аутобусима који нису могли да врате децу кућама услед затварања путева, те су деца била смештена у једном школском комплексу у "условима сличним онима из склоништа" све док родитељи нису дошли по њих.

Очекују се још јаче снежне падавине и ледена киша у централном делу Апалачких планина ка североистоку.

Снег се очекује и на северу Средњег Атлантика и у савезним државама на североистоку, наводи Си-ЕН-Ен. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво